Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με την αστεγία ανέλαβαν τα στελέχη των Δομών Αστέγων του Δήμου Αγρινίου.
Στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς, σε μια ζεστή εκδήλωση με θερμή ανταπόκριση και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη «Roofles Dreams» σε συνεργασία με την Non – Profit Emfasis. Η προβολή έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.
Την σκυτάλη πήραν η . κ. Μαρία Καρρά, ιδρύτρια του Non – profit Emfasis, η κ. Μαρία Νικολάου Senior team Leader Streetwork του Non – Profit Emfasis καθώς και η κ. Βαρβάρα Βαγιανού, Project manager της εταιρίας Danezis – stories παρουσιάζοντας στο κοινό τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και την ιδέα για την δημιουργία αυτού του ντοκιμαντερ.
Όπως εξήγησαν δημιουργήθηκε με σκοπό να στρέψει τα βλέμματα σε αυτούς τους «αόρατους» συνανθρώπους μας και εστιάζει στις προσπάθειες της «Emfasis Non-Profit» να στηρίξει άστεγους κάτω από αντίξοες συνθήκες που καλούνται να ανταπεξέλθουν. Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του «ΤΙΜΑ» Κοινωφελούς Ιδρύματος, και καταγράφει επί δεκατρείς μήνες τις ιστορίες πέντε πρωταγωνιστών της επιβίωσης, οι οποίοι ζουν στον δρόμο ή υπό την απειλή της αστεγίας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, όπου έγινε συζήτηση μεταξύ του προσωπικού της «Emfasis Non-Profit», της ομάδας παραγωγής του Danezis – Stories και του επιστημονικού προσωπικού των Δομών Αστέγων ως προς τον τρόπο λειτουργίας τόσο του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας όσο και του Υπνωτηρίου. Έγινε ξενάγηση στους χώρους της Δομής, ενημερώθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας, για τα 150 και πλέον περιστατικά που έχουν διαχειριστεί από το 2018, την υπηρεσία Streetwork και την «αόρατη αστεγία», την ανταλλαγή απόψεων ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και τις καλές πρακτικές σύμφωνα με την ETHOS – ευρωπαϊκη τυπολογια για την έλλειψη στεγης και τον αποκλεισμο απο την κατοικια (Η FEANTSA Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των οργανώσεων που εργάζονται με τους αστέγους έχει αναπτύξει μια τυπολογία για την έλλειψη στέγης και τον αποκλεισμό από την κατοικία, που ονομάζεται ETHOS).